son of rambow

jag har just sett en helt fantastisk film vid namn 'son of rambow'.

den handlar om en liten pojke som lever i en familj med medlemsskap i något som kallas 'brödraskapet'. han har aldrig sett på tv, men när han stöter på skolans buse blir han indragen i en värld han aldrig upplevt förut. se den. skratta. gråt och njut.

    

sunday girl

länge sen jag uppdaterade nu. har liksom inte haft orken. känner mig lite ordfattig och tom. finns mycket jag skulle kunna skriva om men jag känner att jag inte orkar längre. det finns liksom inget att säga. jag är ledsen, sårad och arg fortfarande men det avtar med tiden. och så känner jag mig stark som vågar säga ifrån äntligen. inget mera bli trampad på. eller jo, det kommer jag säkert att bli, men nu kan jag säga ifrån när jag blir det. känns bra, mycket bra.

veckan har gått fort som vanligt. i måndags var jag på stan med fia och meja och sen har jag mest bara jobbat. onsdagen innebar kalas hos syster då storprinsen fyllde 13. helt galet! kan liksom inte fatta det.

i fredags bjöd jag in mig själv på middag hos emily och roffe. fast det var faktiskt inte menat så från början. hade ärligt talat tänkt köpa med mig mat men dom är ju så gulliga och fixade jättegod mat och sötaste emily hade köpt hem lucky star bara för att jag skulle komma dit. fina! efter middag och lite snack gick vi till bishops där mia, tanya, greta och anna satt. mötte upp katrin på vägen också. hade en riktigt trevlig kväll och jag var på väg hem vid tolv men kom inte hem förrän efter ett. lite segt var det att jobba igår men det gick bra. lördagen spenderades framför teven och masjävlar. gillar den starkt.

idag vankas paltmiddag hos tessa och micke. längtar redan...

nu ska jag försöka ta tag i dagen och frisyren som verkligen skulle behöva fixas med sax, men jag får göra det bästa av det fram till min frisör har repat sig!



bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

separate ways

det är sorgligt allt det här. det är sorgligt att en del inte riktigt kan ta sanningen. för det var det enda jag ville få fram. min sida av saken för den har jag aldrig fått utrymme till. och allting bara blossar upp igen. vi hade ju gått vidare, det hade lagt sig och så händer det här. jag förstår ingenting. visst förstår jag att det inte går att reparera, men jag ville ändå försöka skapa en dialog så att man ändå kunde skiljas på ett värdigt sätt. men det är väl så att 'allt slutar dåligt, annars skulle det aldrig ta slut'.

jag känner mig pissad på. jag känner mig så otroligt pissad på att det är helt sjukt. jag trodde ändå att vi kunde prata med varandra, men tydligen inte. jag är sårad, ledsen men mest förbannad. 

men bortom all ilska så ligger det en otrolig sorg. en sorg över allt som har hänt. saknad. en saknad över en vän som jag aldrig trodde jag skulle behöva vara utan igen. men tyvärr blir det ju inte alltid som man tänkt sig. man får inte göra fel. man får inte göra om, göra rätt. det finns ingen förlåtelse eller förståelse. det är sorgligt. och jag kommer alltid att älska dig och din familj. vad som än händer.

sen går mina tankar till någon jag inte alls borde tänka på. hon den där. vad var det nu jag kallade henne, jo, foxy lady. shit!

har haft en bra dag på jobbet i af. blir så glad när chefen ger mig chansen att välja kläder från nästa vårs kollektion. då känner jag mig stolt. och jag kan bara hoppas att dom säljer. för annars vore det ju väldigt tråkigt. idag fick jag även bestämma hur många av varje, visst kanske inte så jättespeciellt, men för mig var det det och det gjorde mig väldigt glad. tack i, du är bäst!

home sweet home

så var man hemma igen.
hur ska man nu kunna redogöra för denna fantastiska vecka som även har haft sina downs?

jag får väl ta det dag för dag så blir det lättare...

tisdag: jag anländer till arlanda vid tolv och där möter en pushertshirtbeklädd jens mig. vi promenerar till fridhemsplan och äter lunch på en jättemysig uteservering. känner mig lite splittrad. det var ju så länge sedan jag var i sthlm och alla känslor bara bubblar i mig. vi fortsätter senare mot mcinleys vid västermalmsgallerian och där sluter sedan jens kompis micke(?) upp och senare även thella, stina och christoffer. jag och christoffer drar vidare mot fridays där han bjuder mig på trettioårsmiddag. (självklart tar jag det dyraste hahaha) och senare kommer caroline (christoffers tjej) och jeremy och även renata. vi har en trevlig kväll men jag och christoffer åker hem vid tolv och sover där.





onsdag: möter cissi vid strandvägen och efter lite uppackande så tar vi en lunch på en liten mysig restaurang. gå ner till vattnet och sitter där och surrar lite. mycket trevligt. drar in till fridhemsplan vid två för att möta upp carro och jeremy för lite häng. trodde det bara skulle bli en öl eller två men det slank visst ner några till. challe, linda, hanna, anna och oscar kom också dit och det blev en grymt trevlig dag/kväll!




torsdag: mötte upp pirre i c's showroom och gick sen vidare till mässan på berns. riktigt trevligt men jag var rätt sliten.
inga bilder finns från den dagen... sov hos cajsa i gröndal.

fredag: åkte ut till vällingby och hälsade på sofia. där var också cissi och jennifer. jättemysigt att få kramas med en liten bebis. var så länge sen. på kvällen åkte jag in till stan och träffade christoffer och gänget. var väl kanske inte världens bästa kväll men ja, så kan det bli ibland. fick träffa linda och det var minsann inte något jag hade räknat med. tuffa mi!



lördag: en riktig slackardag. fikade med tuffa mi och sen blev det en lugn och skön hemmakväll med ett litet stopp hos lisen. dålig på att fota även denna dagen. 

söndag: hängde mest hemma hos cajsa och åkte sen på bio på kvällen. världens bästa heath gjorde sitt livs roll. jag är så grymt ledsen över att han inte längre finns.



måndag: åkte in tidigt till stan och lunchade med fina stina. riktigt mysigt. hoppas det var ok trots att jag var lite splittrad. igen. nu är jag hemma igen och det är verkligen med blandade känslor. hade gärna stannat. fast ändå inte. varför ska det alltid vara så?



snott från anna igen....

A is for age: 30, fast det kan man knappt tro
B is for booze of choice: öl, alltid öl.
C is for career: hm.. ja, jobbar i butik. den bästa.
D is for your dad's name: hasse.
E is for essential items to bring to a party: ett gott humör och några öl.
F is for favourite song at the moment: older - mattafix.
G is for favourite game: kubb kanske eller något annat sällskapsspel.
H is for home town: luleå.
J is for jam or jelly you like: blåbär och jordgubb. inte ihop dock.
K is for kids: det vill jag gärna ha.
L is for living arrangements: i en jättefin tvåa på black island.
M is for mother's name: ingrid.
N is for name of your crush: a secret one.
O is for overnight hospital stays: en natt på sunderbyn för någon månad sen.
P is for phobias: att kräkas och alla konstiga smådjur som finns överallt på sommaren. heja vintern!
Q is for quotes you like: oj, finns så många.
R is for relationship that lasted the longest: var väl ett och ett halvt år kanske.
S is for sartorial style: min stil är min. men det blir väl en del grejor från jobbet liksom ;)
T is for time you wake up: halv nio om jag inte har sovmorgon. då blir det vanligtvis nio.
U is for underwear: ja, det har jag.
V is for vegetables you love: gurka. alltid gurka.
W is for weekend plans: planen var ju oslo men det blir sthlm för hela slanten i helgen. med allt vad det innebär...
X is for x-rays you've had: räknas tandläkaren? ultraljud på sjukhuset? Y is for yummy food you make: allt med quorn.
Z is for zodiac sign: kräft-lejon.

ja må ja leva!

det är visst min födelsedag idag.

jag har nog inte riktigt fattat det än. men nyss ringde meja och sa 'bina, bina, älska bina'... och ja, då kan man inte annat än gråta en skvätt av glädje.

hennes mamma frågade mig om det var någon skillnad på 29 och 30 och nä, inte än i af... men det kanske kommer.

idag kommer släkten. mamma berättade att det kommer runt 20 personer idag också. mer än jag visste. det blir kul. säkert trångt men det är ju bara mysigt.

återkommer senare....

trettioårskalas

ja, igår hade jag då min trettioårsfest.

det var helt magiskt! vilka underbara människor jag har i mitt liv. det var bara skratt hela kvällen.
och jag har fått så otroligt fina presenter. helt galet. men det viktigaste är att det blev en lyckad kväll. fint väder och även om det var kallt så härdade de flesta ändå ut till elva-tolvtiden, sen gick vi upp till mig där vi snackade skit och snurrade flaska och massa annat.

till slut blev chukka trött och körde hem de sista sex gästerna.. men det får man, när klockan är över fyra. fick mig en lint på huvudet av söta emily och roffe och slocknade som ett litet barn vid femtiden efter ett mycket trevligt 'lite-svårt-att-höra-dig-samtal'...

vaknade inte utvilad alls vid niotiden och ja, nu är det väl ingen idé att gå och lägga sig när hela lägenheten behöver en storstädning. igen.

men tack alla mina älskade finaste underbaraste vänner för världens roligaste trettioårskalas.

jag vill fylla trettio varje år!





you set the fire in me...

nu är det bara en timme och tjugo minuter kvar. lite pirrigt i magen men vädret gjorde det hela mycket mycket bättre. jag var toknervös över att det skulle spöregna idag men jag har tur. det blir en grym gårdsfest igen. (hoppas jag)
närmare trettio personer kommer hit och det ska bli så sjukt roligt.

igår fick jag lite hjärtsnörp. 

idag är jag bara lycklig!



older

tisdag. och jag har haft måndag hela dagen.

har varit helt snurrig och trött idag. vet inte vad det är för fel på mig. huvudvärken går aldrig över och jag skyller på vädret. lågtryck, högtryck och allt vad det kan vara. bah! så less på huvudvärk. kan ha att göra med min syn också men då måste jag bli rik först för att kunna göra en synundersökning. (för jag gissar att det kommer innebära nya glasögon och ny styrka på linserna.)

nåväl. idag har jag beslutsångest. ska jag stanna i sthlm till fredagen eller åka till oslo som det var bestämt från början?
jag tror det blir att stanna i sthlm faktiskt. känns viktigt för mig att göra det där. åka på mässan och umgås med tjejerna och pjotr.

men jag vet att det inte är så poppis hos vissa kanske. känner mig väldigt dum. men ja, jag måste följa känslan. och känslan säger att jag ska stanna i sthlm.

hittade en rätt lustig grej i en kompis bilddagbok. hon hade en bild som visade hur hon kommer att dö. (nu tror ju inte jag på sånt här, men det var lite roligt ändå.) hon kommer att dö av fotosyntesen.

gör såhär: lägg upp den första bilden som kommer upp på google när du söker på dina initialer. den bilden visar hur du kommer dö. jag kommer att dö på detta sätt :




känns verkligen upplyftande att åka till sthlm nu. hahaha.



och det blåser genom hallen

det bokstavligen blåser genom hallen här. råkade lämna fönstret i köket och vardagsrummet öppet och det skulle jag nog inte ha gjort för det är svinkallt i hela lägenheten nu. fattar inte vad som hände med sommaren, den liksom bara försvann.
kan bara hoppas det blir lite varmare i helgen då jag ska ha gårdsfest här. annars får vi väl trängas i min lägenhet. 

idag är jag ledig och det känns otroligt skönt.

men idag är jag sprickfärdig. och jag får bita mig i läppen för att inte säga något. 

ska försöka röja upp lite här hemma idag hade jag tänkt och sen kanske ta en promenad. känner att jag behöver det idag.
jag och sillverbullit.



kom änglar

vilken galen kväll det var igår!

jobbade hela dagen till fyra och åkte sedan hem för att vila lite. åkte in till stan med david vid halvsju och plockade upp chefen på vägen. klev ombord på färjan strax innan sju och emma serverade en mycket god aptitretare. vi åt och drack och hade det grymt trevligt till ungefär tio. då ville personalen att vi skulle gå hem eller vidare och vi gjorde det senare.
hamnade på invit och där träffade vi en massa roligt folk. e kom förbi och hon följde med mig på lasse. underbara lasse.
det var magiskt, som alltid med honom. lite sur bara över att jag missade första låtarna. men det är sånt som händer.

idag har jag varit på nolia med mor och far och där krockades vi med bror och hans familj. riktigt trevligt. jag gillar ju mässor och sånt där men ja, min form idag hade väl kunnat vara bättre om man så säger. slocknade i bilen på väg hem och har legat däckad i soffan efter maten.

måste faktiskt erkänna att jag är glad att jag gav 'the office' en chans i af. har sett en cd av 4 nu och ja, det verkar lovande. och ja, jag vet att jag är segast i världen på att titta på serier. men ja, låt mig vara det då.

jag är lite kär i timothy. 



nu blir det dum dummare på datorn innan jag ska sooova!

jag som skulle sova klockan nio idag... phö!

ciao.

same old thing

avslutar kvällen med en sån där lista....


DAGENS KLÄDSEL:
vitt linne och ett par byxor som inte är mina.
DAGENS FRISYR:
samma som igår.
DAGENS HÄNDELSE:
när jag fick gå hem från jobbet.
DAGENS LÅT:
alla låtar med the streets!
DAGENS VILL HA:
en biljett till kalaset imorgon så jag får se lasse.
DAGENS SJUKA:
lite migrän.
DAGENS PLANER:
ja, sova är väl det enda som finns kvar av denna dagen.
DAGENS DUMMASTE:
mitt huvud.
DAGENS DROG:
socker.
DAGENS ÅTERSEENDE:
ehm... ja, alla kunder kanske?
DAGENS KÖP:
en choklad.
DAGENS GODIS:
en twix och någon äcklig lakritsgrej.
DAGENS HUMÖR:
dåligt.
DAGENS AVSLUTANDE:
godnatt.

geezers need excitement

fredagkväll och jag har legat däckad i soffan sedan jag kom hem från jobbet.

har jobbat halva dagen med migrän och det gick väl sådär bra.

vad har hänt sen sist då? jo, jag har jobbat. måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och så imorgon.
jag känner verkligen hur viktiga de där lediga måndagarna är för mig. denna veckan har varit helt störd och visst, det är jättebra med pengar, men för mig är det viktigare att må bra. men men. allt går ju.

imorgon ska vi ut och äta middag med jobbet. det blir nog trevligt. jag har aldrig ätit på båten. dock på bakfickan och det är väl i princip samma mat. men det blir nog trevligt. får väl se om det blir lasse senare på kvällen. jag ska ta ett allvarligt samtal med mig själv om min ekonomi. hade varit väldigt trevligt att se honom igen. faktiskt.

ikväll har jag hittat gamla skivor med the streets och jag blir glad i hjärtat när jag lyssnar. så mycket känslor. i love it!
och jag är nog lite smygförälskad i honom....




och veronica maggio är inte så dålig som jag tyckte förut.




nu ska det bli sova av och förhoppingsvis inga mardrömmar om vänner som gör ont!

RSS 2.0